Ett personligt inlägg

Söndagsångest, det är ett ganska omtalat fenomen. En del skojar om det men ett uns av sanning finns säkert hos dem som använder sig av uttrycket ;)

Jag har aldrig söndagsångest.

Jag tror det beror på att jag har ett roligt jobb (det bästa!) och att jag inte har egna barn. Jag tror många småbarnsföräldrar ser en vecka framför sig full av tider att passa, stress, dåligt samvete över att inte hinna allt man vill, oro över att barnen hålla sig friska denna vecka och allt de vill är att vara hemma och mysa med sina barn ;)

Jag har inte ångest någon veckodag. Jag har ångest över den vecka vi går in i nu. Min ångsest visar sig som en illamående känsla som vrider sig i magen samtidigt som mina tårar tränger på innanför ögonlocken.


Sorgen ligger precis, precis innanför skinnet och skrapar man bara lite, lite så rinner den över. Mitt tålamod är litet, jag är känslig, tar åt mig av minsta motgång och tycker att det mesta är jobbigt. samtidigt som jag är glad och tacksam över allt jag har.


I mitt liv finns en sorg
den bor långt inne i mig
ibland flyttar den
då bor den precis innanför skinnet
den kliar och skaver
Jag gillar den inte
men den finns där
jag behöver bli vän med den
den kommer alltid att finnas där,
långt in eller precis under ytan


På fredag är det två år sen vår pappa lämnade oss.
Den här veckan får ni, mina vänner, ha tålamod med mig.


Sköna dagar i Småland

Vi har tillbringat helgen utanför småländska Bodafors. En härlig helg fylld av trevligt umgänge, god mat, härliga ungar, kräftkokning, svampplockning och motorcykeltävling för våra kära män!

Jag har aldrig kokat egna kräftor, det var verkligen kul! När vi kom till stugan i fredags stod det en spann, med två kilo krälande kräftor i, på bryggan. Det var bara att laga mat och sen kasta oss över kräftkokningen!









Det var bara en rackare som nöp mig, det var tur för de är starka i klorna kan jag lova!




Så här såg lördagskvällens kräftfat ut! Riktigt gott och extra kul när man gjort allt själv, förutom fisket då...





Svampplockning innan hemfärd på söndagen, gott på varma mackor när vi kom hem!


Grrr ;)

Vilken vanemänniska jag är. I några dagar har det varit lite annorlunda här hemma. Min älskling lekte med sina innebandykompisar i lördags och lyckades slå upp sin gamla knäskada. Det innebar att jag fick ombudsrösta åt honom i söndags eftersom han inte kunde gå. Vi som skojat om att man inte ska rösta på valdagen eftersom man inte vet om man lever då! Eller, som i det här fallet, inte kan gå då... Men det är ju lite högtidligt att gå till vallokalen på valdagen!

 Sen innebar ju skadan att min kära inte kan jobba :( Då är han alltså hemma och på måndagen var det lugnt han höll sig i sängen tills jag kommit iväg till jobbet! Men på tisdag morgon skulle vi upp samtidigt eftersom vi hade en nattgäst som behövde skjuts till tåget.

Jag är alltid ensam på morgonen, går upp i bara mässingen och rör mig som jag vill i huset. Det finns ingen som är på toan när jag ska dit, ingen att krocka med i hallen, ingen som ska äta frukost samtidigt, ingen som vill PRATA på morgonen...

Och idag då när jag ska vara hemma och studera, då är jag inte ensam hemma...Till på köpet hade jag glömt en viktig bok på jobbet så jag var tvungen att göra mig iordning och sätta mig i bilen och åka dit. Jag som brukar gå i morgonrock ända tills klockan närmar sig älsklingens hemkomst ;)

Det var ju så klart lite mysigt också att ha sällskap hemma men jag kan konstatera att det inte blev så mycket vettigt gjort! Nej tacka vet jag de dagar jag får gå upp ensam och vara hemma ensam när jag ska plugga!

Nu ska det bli skönt att gå till jobbet imorgon så det blir som vanligt igen!



Här en bild som gör mig glad just nu, en vecka kvar till lovely London!


Tänkvärt


Snodde detta från en väns statusuppdatering, vet tyvärr inte vart hon hittat det.
 Kanske nån av er vet?

"Hej min vän! Dina bokstäver är latinska.
Dina siffror arabiska.
Din demokrati är från Grekland.
Din pizza italiensk.
Din kebab är turkisk.
Din alkohol uppfanns av en iranier
 och du älskar att åka till Thailand.
Din favoritrappare har afrikanskt påbrå,
 och han, den där roliga på TV:n är kurd.
Din bästa fotbollsspelare är bosnisk.
Visst vore ditt liv tråkigt ...utan invandrare ;)"


Jag läste också en läsvärd debattartikel i dagens Aftonbladet.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7822504.ab


Hur ska det bli för oss?

                                                  http://www.sn.se/asikter/ordetfritt/1.809059

Valvakamiddag




Soppa med tigerräkor och pilgrimsmusslor.

Det var väldigt gott!



Bildblogg

Är verkligen inne i en downperiod just nu när det gäller bloggandet. Risken är att jag bara skriver om sånt som upprör mig så här i valtider och det blir ju så trist att läsa hela tiden. Så nu ska jag tänka roliga och vackra tankar!

Då tänker jag på det här:



Josefin, Johanna och Carina i London




Utsikt från gondolliften i Branäs! Tanken på att jag ens åker gondollift är svindlande...


Men inte lika svindlande som det här!


Eller det här, utsikt från CN-tower!



Annars kan man ju längta tillbaka till det här



Och till det här



Eller till nyårsafton i goda vänners (mat)lag




Till sist en bild från förr



Nu känns allt lite roligare!


Måste bara visa



Ikväll dök den här varningen upp på en av mina vänners statusuppdateringar. Hon bor i Oxelösund.


"Se upp för en svart bil, typ Jeep äldre modell med 2 män med utländsk härkomst, den ene med rakat hår. De försöker få barn att följa med dem ibilen vid Peterslundsskolan! Polisen är underättad. Sprid vidare!"

I torsdags dök den här varningen upp på en av mina vänners statusuppdateringar. Hon bor i Malmö.


"VARNING!Seupp för en svart bil typ Jeep- äldre modell med 2 män med
utländsk härkomst! Den ene har rakat hår. Dom försöker att få barn att
följa med ibilen. Polisen underrättad. Sprid vidare!!!!!Senast sedda i Saxtorp."

Att varningarna sprids vidare råder det inga tvivel om...

Vargen kommer, vargen kommer eller är jag helt fel ute????


Prinsessor på besök!

Två tjejer som läst min blogg och tyckte synd om mig!
De kom med cola och fikabröd!

De fick också en matbit;)



Bästa Johanna, jag och bästa Angelica!


Gräsänka, nej tack!

Lördagkväll, god middag och ett gott rödvin

Ensam

Inte så kul. Det är mycket lättare att vara utan sin älskling när det är man själv som är iväg på något roligt!

Nu är jag inte helt ensam. Jag har två fjortonåriga killar här som tydligen ska vara uppe inatt och spela något onlinespel...

Vilket sällskap!

Nu hoppas jag att min älskling har med sig god fiska hem imorgon, det skulle i alla fall vara lite plåster på gräsänka-såret ;)


En födelsedag

        

Idag är pappas födelsedag. Jag och min syster hämtade farmor och åkte till minneslunden. Jag ville så klart att vi skulle sätta dit vår lykta, lite tidigt tyckte farmor nog att det var! Hennes lykta får vänta några veckor till. När vi kom till minneslunden upptäckte vi att vår lykta var först så då kunde vi fritt välja plats vilket var bra för då kunde vi ta samma plats som förra året och det tyckte farmor var bra! Det är mycket med det jordiska...

 Vi kom i alla fall överens om att man gör som man vill med lyktorna ;)
Att inte ha en gravplats med sten tycker många äldre är lite konstigt, vi vet att pappa inte skulle vilja att vi hade en grav att sköta och idag sa farmor att det är nog bra så här.

Sen blev det så klart fika hos farmor med hembakat och hemstickat!



Jag fick med mig både vantar och sockor hem och det fick syster också! Fina farmor som stickar så det ser maskinstickat ut!
Hon är strong farmor, hur jobbig den här födelsedagen än är för oss barn är det så mycket svårare för farmor, för som förälder ska man inte behöve se sina barn gå först. Det spelar ingen roll att barnet var 62 år då!


Kundaliniyoga

Jag har provat kundaliniyoga. Det är en yoga som är inriktad på andning. Andning, vissa rörelser och meditationsmantra. Svårt men skönt på något sätt. Efter förra veckans pass hade jag träningsvärk trots att det inte kändes som jag gjort något. Ikväll har jag varit trött sen yogan och jag känner att jag kommer att sova gott inatt. Jag får tyvärr känslan av att "detta var kul att prova men det är ju ingen riktig träning!" Men kanske är detta precis vad kvinnor på snart 40 som studerar, undervisar och har ett nytt didaktiskt uppdrag behöver! Sen kanske det kan hjälpa mig genom den närmaste tiden, imorgon är pappas födelsedag och snart är det två år sen vi förlorade honom. Styrka och inre lugn är vad jag behöver nu. Ja, det blir i alla fall yoga två torsdagar till sen när prövoperioden är slut får vi se!


Är det så här vi vill ha vår värld?

Häromdagen såg jag en repris av Uppdrag granskning, jag hade helt missat programmet och debatten kring det. Jag vet inte hur det är med er, såg/läste ni om detta?

http://svt.se/2.137484/1.2122820/de_vaxer_upp_utan_sin_mamma_br_-_som_stadar_i_svenska_hem?lid=puff_2126949&lpos=rubrik

Jag tycker det är hemskt att det är så här i Europa idag 2010, ska man inte kunna försörja sig utan att behöva leva utan sina barn i vardagen?

Då säger många att det är väl bättre att de här kvinnorna har ett jobb än att gå arbetslösa utan någon inkomst i sina hemländer? Ja det är det så klart, allt är ju relativt.

Det är bättre att små barn knyter mattor i Asien än säljer sin kropp också! Det stora problemet är ju den enorma orättvisan som finns, att människor inte har samma möjligheter. Att vi inte tar hand om varandra i världen. I vår lilla vardag finns ju ibland samma inställning, det är liksom någon annan som ska fixa med rättvisan, hjälpen och omtanken. Det är ju bara vi som kan göra det tillsammans! Jag vill också sticka huvudet i sanden, flytta långt från alla människor, inte se nyheter, inte veta vad som händer i världen men Surprice! det händer även om du inte ser det!

När jag ändå är inne på tokigheter i världen måste jag bara kommentera detta galna påhitt!


<a href="http://expo.se/2010/48_3316.html">Planerar att bränna Koranen den 11 september</a>


Och de här människorna kallar sig gudfruktiga!!! Gud om hon finns skulle gråta blod om hon såg detta!
Det är inte konstigt att det är krig i världen :(




GLÖM INTE ATT RÖSTA DEN 19, DET ÄR DIN SKYLDIGHET!


Bloggare för varenda unge

Nu är jag en del av UNICEF:s bloggare för varenda unge.



Pakistan är översvämmat.

Nu behöver de vatten.

Översvämningarna har orsakat en av de värsta katastroferna någonsin. Över 18 miljoner människor, varav nästan hälften är barn, beräknas ha drabbats. Familjer har flytt sina hem och många saknar rent vatten och mat. Barnen riskerar undernäring och att bli sjuka av det smutsiga vattnet.

Fokus för UNICEF just nu är att rädda liv och återställa vattenförsörjningen i de översvämningsdrabbade områdena. Vattenburna sjukdomar kan vara dödliga för små barn och det gäller att förhindra spridning av kolera, diarré och andra sjukdomar som sprids snabbt när människor inte har tillgång till rent vatten.

Hjälp UNICEF att hjälpa fler barn! Tillsammans kan vi förändra situationen för miljontals barn. Skänk 50 kronor genom att SMS:a LIV till 72 900 eller skänk en gåva till barnen i Pakistan här! Mer information om Pakistan och om hur UNICEF jobbar finner du på unicef.se





KRAM TILL ER ALLA MINA VÄNNER!


Vad vill vi veta?

Sitter hemma och studerar, min första riktiga "läsahemmadag". Idag brottas jag med att komma fram till tre olika forskningsfrågor inom andraspråksinlärningen. Det är inte nödvändigtsvis någon av dessa jag ska skriva om i vår utan mer en uppgift där vi ska utröna olika typer av undersökningar, vetenskapliga förhållningssätt och metoder. Det känns att det var länge sen jag skrev uppsatsen i slutet på lärarutbildningen...

Sen är jag som många andra skolskadad, jag vill så gärna hamna rätt direkt, inte göra "fel".
 Det är lite konstigt att jag är så som elev eftersom jag inte alls har "rätt eller fel-inställningen" som lärare! :)

Det blir ett par timmars pluggande till sen går jag över till att fira helg!

Återkommer....

P.S Alla kollegor/andra intresserade kan komma med förslag på forskningsfrågor!


RSS 2.0