Toronto dag 3 em

Vi blev hämtade av Judy och hennes dotter Katie vid halv ett. Vi åkte ner till hamnen och åt en lång lunch då vi samtalade om skolan, integration och invandring. Katie är också lärare, hon undervisar på highschool i franska och historia. Efter lunchen tog vi oss till China town och sen till Kensington market som påminner mycket om Camden i London, ett härligt ställe med andra ord!




Efter att ha umgåtts med Judy och Katie under eftermiddagen och gått mycket inne i stan i 30 graders värme åkte vi hem till hotellet och slappade en stund. Senare tog vi färjan ut till Toronto centre island. Vi vadade i Lake Ontario och anade USA där borta på andra sidan sjön.

 

Det blev en mjukstart när det gäller att konversera och diskutera på engelska så nu är vi laddade för vår första "riktiga" arbetsdag!


Eftersom jag fick adapterproblem under söndagskvällen bloggade jag klart idag, måndag.


Toronto dag 3

Jaha, då har jag trotsat min rädsla och varit uppe i CN Tower, 346 meter högt!



Och det var väl inte så farligt;)
Sen var ju coola Eva med så jag kände mig lugn.




Här kommer en bild över Toronto från 346 meters höjd (vem var höjdrädd??)





Nu ska vi snart börja arbeta, Judy hämtar oss för en brunch om en timme!


Toronto dag 2

klockan åtta började vår första hela dag i Toronto. Vi tog en sightseeingtur som varade två timmar. Det är ju verkligen ett bra sätt att lära känna en stad! Att sitta på övre däck i sommarvärme med ljumma vindar var bara helt underbart! Vi har nu åkt förbi många av de sevärdheter man "ska" se tex Air Canada center, CN tower, Casa Loma, Hockey Hall of fame och Maple Leaves garden.

 Hockey Hall of fame


Efter turen tillbringade vi några timmar nere i hamnen. Där pågick bla en utställning där barn producerat olika konstnärliga alster bla dessa fantastiska konstverk!




Hamnområdet var så klart full av trevliga uteserveringar, marknadsstånd och mat i alla former.



Nu är vi hemma på hotellet för en siesta. Vi har solbrända axlar, chips och kall öl, precis som det ska vara efter en varm sommardag!


God morgon, dag 2

Sitter nu och hör och ser Toronto vakna till liv lördag morgon. Jag försöker kurera en begynnande migrän med tablett och kaffe. Det är nog senaste dygnets brist på sömn och den inbyggda kaffeklockan som spökar så jag räknar med att huvudvärken släpper snart. Eva sover fortfarande. Det ser ut att bli en fin dag i Toronto idag!


Nu har vi landat

Nu har vi, efter en lång men ändå bekväm resa, framme och har checkat in på hotellet. Vi bor på 31:a våningen och för er som känner mig rätt väl vet att det är inte min favoritplacering här på jorden.... Men det är en fin utsikt över Toronto skyline!





Så här så det förresten ut kl. 8.30 på Arlanda när Eva och jag checkat in...





Nu ska vi ut en sväng på stan!


Åh nej!

Packat, skickat in uppsats, varit och handlat lite småsaker som huvudvärkstabletter och pocketböcker. Sen åkte jag upp till jobbet för att hämta presenter som ska med till Toronto och lämna växlingspengar till Eva som skulle till Forex.

Så hade det hänt som inte fick hända!

Stackars, stackars Annelie! :(
Och jag och Eva får åka till Toronto imorgon utan Annelie...


Annelie, du får följa oss här på bloggen. Hoppas du blir bättre snabbt!


Toronto here we come!



Kontrollfreak, ja tack!

Igår skickade jag iväg ett mail till hotellet i Toronto för att checka av att allt var ok och ställa några praktiska frågor. I morse när jag öppnade min mail hade jag fått två svar. I det första läser jag; Nej tyvärr så finns det ingen bokning. Ni bokade den 24 mars och bokade av den 29 mars bla,bla,bla.... Shit, hann jag tänka innan jag kom på att jag fått ett till mail. Ja,ja då har de väl upptäckt sitt misstag och har nu skickat ett nytt mail.................

Nej då, det visar sig att det finns inget rum för oss! De erbjuder däremot ett mindre rum eller ett lika stort rum men i en helt annan del av stan.

Någon har alltså bokat av vårt hotell den 29 mars.

 Nu har jag tillbringat dagen med att försöka få tag på rätt folk som kan hjälpa oss med denna soppa. Ni vet hur det är när man ska prata engelska och försöka förklara sig...Inte så lätt alla gånger. Nu försöker bokningsförmedlingen få fram ett likvärdigt rum i samma del av stan. Vi sover väl på saken och hoppas att vi får ett rum innan vi lyfter från svenska mark...:)


Fortsättning följer........


Nu drar det ihop sig...

Imorgon har jag mina sista lektioner för terminen. Det känns lite konstigt men samtidigt betyder ju det att jag nu är väldigt nära avresa till Toronto! Mina femmor skriver imorgon färdigt sina arbeten om Nyköpings historia, om de och jag kan fokusera på det vi ska alltså... Jodå det ska vi kunna, vi ska ju dessutom träffas imorgon kväll för att ha en filmkväll. De trevliga, mysiga och roliga femmorna har lyckats övertyga mig om att "vi bara måste ha en fest innan du åker" och det var ju ganska lätt då för några veckor sen. Nu känns det ju inte som om det var den bästa av ideér...

Jag ska ju nämligen få in ett första utkast av min uppsats om Kommunikation i par, grupp och organisation innan jag åker! Men, men som man bäddar får man ligga :(

Jag använder ju samma gamla vanliga studieteknik som jag alltid gjort dvs skjut upp ALLT till absolut sista sekund så blir det bäst!!!! Jag har en ambition om att allt ska vara klart på onsdag kväll så jag kan ägna min lediga torsdag till packning, klippning och hinna med att gå till farmor. Ja, ja den som lever får se!

Jag har tänkt att jag ska packa lätt denna gång. Det blir nästan nödvändigt då vi har tunga presenter med till de skolor vi ska besöka och de kontaktpersoner vi har "over there". Vi har fått ett jättebra program som innehåller besök på fem skolor, samtal med personer kring förberedelseskolor, andraspråksundervisning och integration. Vår kontakt Judy har också sett till att vi blir hämtade på flygplatsen, körda till hotellet och bjudna på middag. Hon vill också träffa oss på brunch på söndag. Inför alla skolbesök blir vi hämtade och körda dit vi ska och det ingår luncher och jag vet inte allt! Det känns verkligen som om vi fick kontakt med rätt person! Så därför packar vi väskorna med Nyköpingsböcker och Orreforsskålar som ett tack för all hjälp. Jag är lite nervös över att klara av att kommunicera viktiga och intressanta skoldiskussioner på engelska men men det ska väl gå det med!


Utan underliggand åsikter och ironi

Jag tycker att det är kul att vi ska ha ett kungligt bröllop i juni. Det tycker jag verkligen. Och detta utan att lägga några politiska eller ideologiska tankar i det. Jag tycker det är kul helt enkelt. Jag tycker däremot lite synd om kronprinsessan och Daniel som måste vara så offentliga på deras stora dag. Men det är ju liksom spelets regler och det verkar de ju tillfreds med, i alla fall fick jag den uppfattningen när jag såg bröllopsintervjun för någon dag sen.
 Jo då, sa kronprinsessan, när vi står där framme är det ju Daniel och jag.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att de känner så då den där dagen i juni.


Jag tänker bara helt prestigelöst också säga att jag tycker att Sverige har råd att ha ett kungahus och jag tycker det är något lite sagolikt och charmigt som vi kan kosta på oss. Denna synpunkt skiljer mig från många andra som jag annars delar mina politiska åsikter och värderingar med men det bjuder jag på!
 Jag tycker det är trevligt med kungahus helt enkelt!

Varför denna kungahushyllning idag då?

Jo, jag tycker också att kronprinsessans pappa ska få lämna över henne till Daniel vid altaret! Känn på den ni! För först de senaste dagarna har jag förstått att det får man inte tycka!!! Det är ju ungefär som att säga att kvinnor inte ska ha rösträtt eller????

Jag har aldrig haft någon stor önskan att få gifta mig MEN jag har alltid sagt att OM jag ska gifta mig så vill jag att min pappa ska lämna över mig till min blivande man...
Vilken "tur" att det inte kan bli så för då hade jag tydligen begått ett STORT misstag!
Jag har aldrig sett den handlingen som något kvinnofientligt, ojämnställt eller som en byteshandel av en ägodel!

Jag säger bara oj, oj, oj vilken tur att jag inte gifte mig medan min pappa var i livet för då hade jag begått en handling som verkligen INTE överensstämmer med min politiska och ideologiska ståndpunkt!!!!


HEJA KRONPRINSESSAN, HOPPAS DIN FAR FÅR LÄMNA ÖVER DIG TILL DANIEL!


Sommartorpet....

ja vart finns mitt sommartorp??? Varje år vid den här tiden lusläser jag alla tillsaluannonser för fritidshus. Vart finns mitt drömtorp eller är det verkligen ett torp jag vill ha? Varje vår drömmer jag om att ha en lägenhet inne i stan och en sommarstuga. Jag släpar med mig min älskling på visningar av det ena torpet mer fallfärdigt än det andra... Min käraste delar inte riktigt min passion för torp utan bekvämligheter, han ser inte tjusningen med utedass man kan sitta på med öppen dörr och bara se ut över nejderna eller brunnar med sommarvatten och utedusch....

Jag är ju uppvuxen i lägenhet och med farmor och farfars torp mitt ute i skogen så för mig är det perfekt! Tänk att komma ut på landet fredag eftermiddag med packade matkassar, en liten klädväska och några böcker och öppna bildörren och bara höra.................
Ja just ingenting annat än fågelkvitter, se en liten harpalt skutta iväg och höra trädkronornas sus!

Det letar jag efter varje vår. Någon gång kanske jag hittar vårt drömställe eller så bygger min kära ett litet, fullt utrustat hus, med badbalja och pool och utsikt över nejderna åt oss och då lovar jag att jag kommer att älska det! ;)



Farmors och farfars torp i Lundaskog



Jag, min syster och vår bror hos farmor och farfar i torpet


Onsdagsdrink och onsdagsmiddag

 

Mycket krossad is, 1 pressad lime, linmeklyftor, 5-6 cl vodka och en skvätt sockerlag





Grillad kyckling, tomat och mozzarellasallad och vanlig grönsallad


Vilken härlig dag!

När jag cyklade hem från jobbet idag tog jag en ganska lång omväg för att reka inför morgondagens cykelutflykt med femmorna. Jag slogs då av hur otroligt vackert det är ute nu. Just den här tiden när björkarna skiftar i ljust, ljust grönt och stam och grenar fortfarande lyser igenom lövverket. Mot en blå himmel gör det sig fantastiskt fint!
                                                    





Sen hittade jag dessa i en backe, alla vända mot solen!




Håll tummarna för fint väder, i alla fall på förmiddagen, imorgon. Då ska vi närstudera delar av Nyköpings historia; hällristningar, runstenar och platsen för slaget vid Stenbro!



17 dagar kvar nu!
Fundering; kommer jag att ångra mig om jag inte åker upp i CN Tower????


Mmmm...söndagsmiddag

Eftersom jag planerat för att ha gäster i helgen så har vi haft mycket god mat hemma. Dessutom så var man ju sugen på det vi tänkt äta... Det blev en god söndagsmiddag för oss idag!



 


Chili och limemarinerad, stekt pilgrimsmussla med sparris och
dillolja till förrätt.





 



Pasta med rökt lax blandad med créme fraiche, stenbitsrom, dill och salladslök.




Nu ser vi fram mot en ny, kort arbetsvecka!


Oj vilken dag!

Igår fyllde Angelica 18 år och det har varit mycket planerande, tissel och tassel den sista veckan och det var det värt! Angelica hade inte en susning om vad som var på gång!

Angelica blev "kidnappad" på morgonen och vid halv elva gled fem bilar fulla med familj och de närmaste vännerna in på parkeringen vid Kolmården.

När ögonbindeln togs av såg en chockad Angelica oss alla! 




Angelica förstod ganska omgående vad som var i görningen... Ett Fångarna på fortet-liknande äventyr i Terrariet!


Första uppdraget: Leta efter en gömd lapp under en kungsboa!
 Trots att Angelica fortfarande var lite chockad och skärrad löste hon uppgiften och svarade rätt på tillhörande fråga!


Andra uppdraget: Leta bland scorpioner...   

Klart hon fixade det!



Tredje uppdraget: Tre plastburar med spindlar i....

 Angelica var hur cool som helst, hon petade och puttade och hittade till slut lappen med frågan. Och svarade rätt!


Det fjärde uppdraget; håva upp en burk ur vattnet, sittandes i en stålbur inne bland krokodilerna!

 
Här gällde det att hålla armar och ben innanför
gallret... Men supergirl Angelica fixar det så klart!!!



Sista uppdraget med frågor var att med förbundna ögon leta efter frågan i någon sorts burk med hemligt innehåll. här skulle hon få hjälp av en ledsagare och det blev så klart Erik som hjälpte till!
Angelica sa efteråt att detta var nästan värst; att inte veta eller se vad man stack ner händerna till... Erik fick akta sig för flygande armbågar så han inte blev knockad!


Belöningen (enligt Angelica) var att få dyka ner bland hajar och hämta upp så många stenar som möjligt, tre för att bli godkänd.
 
Hur man kan se detta som en belöning är ju för mig en gåta!





Efter en dusch för coolaste tjejen tog vi oss in i själva djurparken för en äventyrsklättring på 10 meters höjd! Detta är något Angelica verkligen tjatat om att få göra så det var kul att kunna ge henne det trots att de egentligen inte har öppnat attraktionen för allmänheten än (en annan grupp var där innan så personalen fanns på plats) För oss höjdrädda är ju detta inget man frivilligt skulle göra men för en tjej utan rädsla för utmaningar och för att prova nya saker var det ingen match! Hon fullkomligt flög fram där uppe på 10 meters höjd!


Sen blev det grillning hos Angelicas farfar och farmor i Krokek där faster och farmor gjort ett jättejobb med mat och fika! Angelica var supernöjd med dagen och framförallt tror jag hon tyckte det var så kul att vi firade henne tillsammans alla i familjen och de närmsta vännerna. 


Fredagsmiddag

Fredagsmiddag för bara mig och min älskling...



Biff med ugnsrostad potatis och morot. Sprödkokt sparris och topping av rostade pinjenötter.

Åh nej...

Stackars lilla Elvira som är så sjuk så hon inte kan komma till Nyköping med sin mamma och pappa! Och stackars mig och Sara som inte får ses och umgås ordentligt för första gången på år!!!! Men nu blir det jag som tar tag i en sommarträff för oss Malmötöser! I sommar ska det ske, det blir några dagars ungänge i glada tjejers lag. Vi är ju lärare allihopa så det ska väl inte vara så svårt att få ihop ett par dagars umgäng på sommaren...;)


Fixar och donar...

Den här veckan är det mycket att fixa och dona med. I helgen får vi förhoppningsvis besök från Falkenberg. Saras lilla Elvira har dessvärre blivit sjuk men vi håller tummarna för att hon är frisk och pigg imorgon! Jag förbereder i alla fall för besök så det har varit menyplanering, städning och handling. Det är så roligt, tur man är "ledig" på torsdagar!




Sen är det ju det där andra viktiga som infaller på lördag, Angelicas 18-årsdag. Hoppas lördagen blir en fin dag för Angelica!



<3 <3 <3



När det gäller jobbet så har ju den vanliga " hurskajaghinnaallt?"- stressen infunnit sig. Den kommer ju alltid när det återstår tre-fyra veckor av elevernas termin. Nu ska eleverna gå ett par veckor till men jag ska ju åka till CANADA!!!!!!  Femmornas nationella prov är i alla fall rättade så nu återstår bara kunskapsprofilerna och skriftliga ömdömen...


Det drar ihop sig...

På lördag fyller Angelica 18 år, det är ju inte riktigt klokt!!! Ojojoj vad tiden går fort! Denna vecka ägnas till viss del åt presentbryderier... Vad ger man en 18-åring nu för tiden? En tatuering? En piercing? Knappast!!! Nej, något mer "tråkigt" och fantasilöst får det nog bli ;)


När jag fyllde 18 bodde jag i en lägenhet som pappa hyrde men sällan var i. Jag fick saker till mitt "hushåll" och i "bakfickan" fanns förlovningsringar som vi bytte fem dagar efter min 18-årsdag. Jag var alltså VUXEN ( i alla fall enligt mig själv!). Tänk så lite man visste då!!


Idag ser jag på Angelica och inser att hon kanske känner som jag gjorde då. Hon känner sig vuxen, ansvarsfull och förmodligen full av framtidshopp och så ska det ju kännas!



Jag var lycklig när jag var 18, det var jag verkligen! Och nu 20 år senare kan jag säga att jag inte varit lyckligare än jag är nu. Vetskapen om det gör att jag känner på mig att Angelica kommer att få en lycklig framtid!


Valborgshelg

I fredags cyklade jag och sambon till min kära systeryster för att fira Valborg. I år var vårt mål att komma ut och se en eld! Det var flera år sen som vi var vid en brasa, barnen var yngre och det var väl för deras skull man tog sig ut för att se en eld. I år var vi i alla fall laddade! När vi kommit till Rosenkälla så började det regna... Vi bestämde oss för att äta förrätten och ta ett glas vin innan. Tack och lov slutade det regna så vi tände vi grillen 
och slängde in rotsakerna i ugnen och gick iväg till kullen. Tack och lov är det så nära så vi var inte borta så länge!



Det var en mycket trevlig kväll precis som alltid hos familjen Wallin, tack!

Lördag och söndag har varit precis så där härliga som man vill att helgdagar ska vara! Ligga länge, se Nyhetsmorgon och äta frukost i sängen!

Idag har jag köpt mig en liten, liten laptop! En liten, liten blå! Den är ju i första hand inhandlad för att följa med mig till Canada och jag tror den kommer att fungera bra.

Jag har precis pratat i telefon med Sara, bästa Sara från Göteborg som nu bor i Falkenberg med sin familj. Sara och jag spenderade den mesta av tiden tillsammans under våra studieår i Malmö, vi var de i "vårt gäng" som kom inflyttade för att studera. Så när våra andra studiekamrater spenderade tid med sina vänner och familjer fick Sara och jag vara varandras familjer! Vi hade en härlig tid i Malmö och Sara träffade sin stora kärlek där. Nu bor hon med honom och deras barn och hundar i Falkenberg och på fredag kommer de hit! Det ska bli sååå roligt! Vi har inte träffats ordentligt på många år (alldeles för många!) så nu hoppas jag veckan går riktigt fort!!!!

RSS 2.0